تفاوت تافی و شکلات چیست؟
فرق تافی و شکلات به قدری هست که هر کسی بتواند آنها را از یکدیگر تشخیص دهد. برای این موضوع، کافی است در مورد هر کدام از این محصولات کمی اطلاعات داشته باشید تا بتوانید این تفاوتها را مشخص کنیم. با ما در این مطلب همراه باشید تا تمام جزئیات را در مورد تفاوت تافی با شکلات بدانید.
به طور کلی وقتی یک محصول را در دست داریم و میخواهیم از ماهیت آن مطلع شویم، نوشتههای روی آن را میخوانیم تا اطلاعات درست را به دست بیاوریم. اما تصور کنید که به نحوی امکان خواندن این اطلاعات وجود ندارد و شما تنها با بررسی و چشیدن باید بگویید که یک محصول تافی است یا شکلات. برای بررسی این موضوع، لازم است کمی عقبتر برگردیم و ببینیم که «تافی» و «شکلات» هر کدام چه معنایی دارند.
به طور خاص، عمدهترین ماده اولیه ساخت شکلات، کاکائو و فرآوردههایی مانند کره کاکائو است، در حالی که تافیها (حتی تافیهای شکلاتی) میزان زیادی کاکائو در خود ندارند.
در بازار ایران به طور کلی تمام محصولاتی که شبیه شکلات بستهبندی میشوند و طعم کاکائو دارند را شکلات مینامند. گاهی حتی لازم نیست محصول طعم کاکائو داشته باشد تا به آن شکلات بگویند. در واقع همه جا میتوانید افرادی را پیدا کنید که به آبنبات یا تافی شکلات میگویند که این موضوع را میتوان نوعی کملطفی در حق تافیها دانست!
تافی نوعی شیرینی نرم و جویدنی انگلیسی است که آغاز محبوبیت آن در انگلستان و به قرن هجدهم میلادی برمیگردد. این خوراکی بسیار محبوب در حال حاضر در بسیاری از نقاط دنیا تولید شده و به مصرف میرسد.
امروزه برندهای جهانی محبوبی در آمریکا، آلمان و سایر کشورها به صورت تخصصی به ساخت تافی برای تعداد زیادی از مصرفکنندگان سرتاسر جهان مشغول هستند و بازار این خوراکی محبوب و پر تقاضا را گرم نگه میدارند.
در بازار ایران نیز میتوان انواع مختلفی از این خوراکی را یافت و شرکت دراژه تنها یکی از تولیدکنندگان بزرگ ایرانی این محصول به شمار میآید.
ریشهی این موضوع، به زمانی بر میگردد که تافیها و شکلاتها به تازگی وارد بازار ایران شده و تقریباً ناشناس بودند. در آن دوران، نرم بودن محصول نهایی تبدیل به ویژگی شاخص هر دو محصول «شکلات» و «تافی» شد و این اشتراک هم باعث شد تا تافیهای نرم به اشتباه شکلات خوانده شوند.
یکی دیگر از دلایل این موضوع هم این است که خیلی از ما محصولی که به سبک شکلات در بستهبندی پیچیده شده باشد را بدون توجه به نوع آن، شکلات مینامیم و به همین ترتیب، تافیهای شکلاتپیچ هم به اشتباه برایمان به عنوان نوعی شکلات شناخته میشوند.
انتخاب بین تافی و شکلات، به این موضوع بستگی دارد که چه هوس کرده اید و وضعیت تغذیهای شما چگونه است.
اگر به دنبال کاکائو باشید، انواع و اقسام شکلاتهای عادی و مغزدار و غیره میتواند مورد انتخابتان قرار بگیرد.
از سوی دیگر شکلاتهای تلخ که میزان خیلی زیادتری کاکائو دارند، هم برای کسانی مناسب هستند که با مصرف شکر موجود در تافی مشکل دارند.
در ادامه، تافی نیز مناسب افرادی است که با محصولات شیرین مشکلی ندارند.
در نهایت تافیهایی که میزان کمی کاکائو دارند نیز برای کسانی مناسب هستند که شکلات دوست دارند اما به هر دلیلی نمیخواهند مقدار زیادی از آن را مصرف کنند.
وقتی بدانیم تافی و شکلات هر کدام چه هستند و چه ویژگیهایی دارند، تشخیص تافی از شکلات آسان میشود. البته تجربه نشان داده است که در مورد شناخت تافی از شکلات نباید به ظاهر محصول اکتفا کرد، چون گاهی بستهبندیها میتوانند غلطانداز باشند.