ژلاتین پروتئینی است که ممکن است به سلامت پوست، مفاصل، مو، ناخن یا حتی روده کمک کند.
این ماده همچنین آمینو اسیدهای ضروری بدن (که تشکیل پروتئین میدهند) را نیز تأمین میکند که به صورت بالقوه میتواند مزایایی برای سلامتی داشته باشد.
مزایای بالقوهی دیگر ژلاتین برای سلامتی شامل موارد زیر است:
پروتئین و آمینو اسیدهای موجود در ژلاتین میتوانند جهت ساخت کلاژن بیشتر در بدن به کار روند. مادهای که برای داشتن پوست سالم ضروری است.
همزمان با بالا رفتن سن، میزان طبیعی کلاژن بدن کمتر میشود. این اتفاق نیز میتواند باعث از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست و ایجاد چروک شود.
یک مطالعه در این خصوص نشان داده است که کلاژن دریافتی باعث آبرسانی و کاهش چروک میشود.
پروتئین موجود در ژلاتین میتواند برای دیوارهی روده مفید باشد. مطالعه روی موشها نشان داده است که ژلاتین پوشش روده را در برابر آسیب حفظ میکند. البته برای اثبات وجود این اثر روی انسانها به مطالعات بیشتری نیاز است.
ژلاتین همچنین دارای نوعی آمینو اسید دیگر است که این آمینو اسید نیز میتواند از دیوارهی روده محافظت کند.
آمینو اسید «گلایسین» که در ژلاتین پیدا میشود ممکن است به کنترل سطح قند خون در مبتلایان به دیابت نوع 2 کمک کند.
به غیر از پایین آمدن قند خون، کسانی که گلایسین را با اهداف درمانی مصرف کردهاند شاهد کاهش التهاب نیز بودهاند.
علاوه بر بهبود خاصیت ارتجاعی پوست، کلاژن بافتهای پیوندی را نیز مستحکمتر میکند. تحقیقات نشان دادهاند که مکملهای کلاژن (مانند ژلاتین) درد مفصلی را کاهش میدهند.
محققان همچنان دریافتهاند که این مکملها میتوانند با افزایش تراکم غضروف، مفاصل را تقویت کنند.
کلاژن همچنین دارای «لایسین» است که به استحکام استخوانها کمک میکند. لایسین همچنین میتواند توانایی بدن برای جذب کلسیم را
بالا ببرد که این موضوع برای استخوانها مفید است.
با توجه به این اثرات، ژلاتین ممکن است به عنوان مکملی استفاده شود که میتواند از نازک شدن استخوانها جلوگیری کند.
با این وجود که برخی تحقیقات بالا رفتن تراکم استخوان در اثر استفاده از ژلاتین در موشها را تأیید میکنند، تحقیقات بیشتری برای تایید این اثر روی انسانها وجود دارد.
ژلاتین حاوی پروتئین و آنتیاکسیدانهایی است که از سلولهای بدن محافظت میکنند و در نتیجه، باعث بهبود وضعیت دستگاه گوارش، استخوانها،
پوست و مفاصل میشوند. این ماده به عنوان منبع کلسیم، منیزیم و سدیم نیز شناخته میشود.
منبع: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-gelatin