آیا تاکنون به این فکر کردهاید که تیرامیسو، این دسر خوشمزه و خاص از کجا به شهرهای ما راه پیدا کرده است؟
کلمه Tiramisù در لغت به معنای “مرا بلند کن”است، که در نیمه دوم قرن بیستم به تیرامیسو ایتالیایی تبدیل شد. سوابق تاریخی حاکی از آن است که تیرامیسو در ترویزو در سال 1800 به وجود آمد. این طور به نظر میرسد که این دسر توسط یک سردار باهوش در ترویزو اختراع شده است. در مرکز ترویزو، مسافرخانه قدیمی آن دوره، رستوران مدرن Le Beccherie این دسر را به منوی خود اضافه کرد. مواد تشکیلدهنده Tiramisù همگی مغذی و پرکالری هستند: تخممرغ، شکر، بیسکوییت، پنیر ماسکارپونه، قهوه و کاکائو.
در این بلاگ با ما همراه باشید تا قدمهای آماده کردن یک تیرامیسوی جذاب و خوشمزه رو کنار هم برداریم.
قدم اول : در یک کاسه متوسط یک زرده تخممرغ را همراه با ۴/۱ پیمانه (۵۰ گرم ) شکر به وسیله همزن برقی به خوبی هم بزنید تا حجم آن حدود ۳ برابر و رنگ آن زرد کمرنگ شود. محتویات کاسه را به ظرف بزرگتر منتقل کنید.
قدم دوم : در کاسهای که قبلا در آن زرده تخممرغ و شکر را هم زده بودیم، خامه و ۴/۱ پیمانه (۵۰ گرم ) شکر باقیمانده را همراه با پنیر ماسکارپونه هم بزنید تا مخلوطی نرم و ابریشمی ایجاد شود. محتویات این ظرف را که شامل خامه، شکر و پنیر ماسکارپونه است را به آرامی به ظرف زرده تخممرغ و شکر اضافه کنید.
قدم سوم: اسپرسو را در یک کاسه کمعمق آماده کنید ( توصیه میشود که قهوه اسپرسو را از کافه نزدیک محل خود تهیه کنید)
قدم چهارم : با استفاده از یک الک، کف یک ظرف فر 2 لیتری (یک ظرف ۸ در ۸ اینچی یا یک قالب کیک گرد ۹ اینچی) را با 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو بریزید.
قدم پنجم : سعی کنید هر بیسکوییت لیدیفینگر را به خوبی در اسپرسو غوطهور کنید چرا که این بیسکوییتها بافت متخلخلی دارند و اگر طولانی مدت در ظرف اسپرسو بمانند از هم میپاشند. در کف ظرف خود یک لایه یکنواخت از لیدیفینگرها آماده کنید. اگر لازم بود برای پر کردن فضاهای خالی لیدیفینگرها را نصف کنید. نیمی از مخلوط ماسکارپونه را به صورت یک لایه روی لیدیفینگرها پخش کنید. و مجداد بیسکوییتهای لیدیفینگر را در اسپرسو غوطهور کنید و روی آن بچینید، این کار را تا آماده شدن دسر تکرار کنید.
قدم آخر: روی لایه آخر را با یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو باقیمانده تزیین کنید. در صورت تمایل روی آن شکلات رنده شده بریزید. روی آن را با پوشش پلاستیکی بپوشانید و بگذارید حداقل ۴ ساعت در یخچال بماند (اگر می توانید ۲۴ ساعت صبر کنید، بهتر است)
اما پیشنهاد ما برای تهیه این دسر جذاب و دوستداشتنی استفاده از دسر آماده تیرامیسو دراژه است.
فقط کافیه پودر کرم تیرامیسو دراژه رو در یک لیوان شیر سرد حل کنید و ۵ دقیقه با همزن برقی بزنید تا خامه شکل شود. خامه تیرامیسو را لابهلای بیسکوییتهایی که به قهوه آغشته شده بزنید و در پایان مقداری پودر کاکائو روی دسر الک کنید و به مدت ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید. الان وقت لذت بردن از این دسر خوشمزه کنار دوستانمان است.
پیشنهاد میکنیم دستور تهیه دسر پاناکوتا و کرم بروله را نیز بخوانید.